Najviditeľnejšia cyklistická výbava na zimnú sezónu 2021

Tagy:
Najviditeľnejšia cyklistická výbava na zimnú sezónu 2021>

Našťastie dnes už neznamená, že ak sa oblečieme do vysoko reflexných a viditeľných farieb, tak musíme robiť kompromisy v oblasti výkonu a štýlu. Či už potrebujete napríklad bundu na každodenné dochádzanie do práce, za ktorú sa nebudete musieť hanbiť, ani keď skočíte s kolegami na drink po práci, alebo potrebujete naozaj výkonné vybavenie na zimné tréningy, či už v daždi, alebo v tme. Vybrala som pre vás niekoľko tipov, ako byť videný. Určite si niečo vyberiete.

AGU LED WINTER HEATED bunda

Ak hľadáte bundu, ktorá je NAOZAJ teplá a viditeľná, tak ste ju práve našli. Holandská značka AGU prišla tento rok na trh s novinkou, ktorou je táto bunda. Minulú zimu sa veľmi osvedčila DEEP WINTER bunda, ktorá je vyhrievaná elektrickými tepelnými panelmi na hrudi a na chrbte, ktoré sa dali pomocou tlačidla regulovať. Tento rok k bunde pridali aj LED pásik na chrbte, ktorý si jednoducho tlačidlom rozsvietite podľa potreby.

Súčasťou bundy je aj batéria, ktorá po nabití vydrží až 6 hodín. Bunda je síce príliš hrubá a ťažká na intenzívne tréningy, ale je vynikajúca na dochádzanie z a do práce a taktiež na ľahké jazdy v zime, kedy vás bunda udrží v teple, keď zastanete na kávu alebo nebodaj opraviť defekt.

Bundu máme ako v pánskom, tak aj v dámskom strihu a kupuje si ju aj veľa necyklistov, lebo je výborná aj na zimné prechádzky.

Cena: 220€

AGU ESSENTIAL HIVIS bunda

Vysoko viditeľná bunda určená na zimné intenzívne tréningy. Táto bunda bola špeciálne vyvinutá na zvýšenie bezpečnosti na bicykli počas celej zimy. Kombinuje reflexnú potlač so žiarivým neónovo-žltým materiálom. Vďaka tomu vám zabezpečí optimálnu viditeľnosť cez deň, vo večerných hodinách alebo skoro ráno. Predný panel má podšitú konštrukciu, ktorá odolá vetru a zadná strana je priedušná, čo vás pri výkone udrží v teple a suchu. Taktiež odolá krátkym zrážkam, pretože je ošetrená vodoodpudivou vrstvou.

Cyklistky si prídu tiež na svoje, pretože túto bundu máme taktiež v dámskom strihu.

Cena: 120€

SANTINI VEGA MULTI WINTER bunda

Sestra toľko ospevovanej Vega Xtreme bundy, avšak to najlepšie do dažďa, čo momentálne ponúkame na Holokolo.  Ak patríte k tým, ktorých neodradí ani dážď a potrebujete bundu, ktorá vás určite nesklame, tak toto je to pravé pre vás. Vďaka materiálu Polartec® Powershield Pro, z ktorého je táto bunda vyrobená, má vodný stĺpec až 5 000 mm (!), zatiaľ čo zostáva priedušná a relatívne ľahká.

Viac o výhodách tejto bundy sa dočítate v popise produktu. Je dostupná v troch farbách, ale ak chcete byť naozaj viditeľný, choďte do žiarivej oranžovej.

Cena: 239€

SANTINI CORAL BENGAL set

Pre cyklistky, ktoré chcú byť viditeľné a štýlové, ponúka Holokolo tento zimný set vytvorený zo zatepleného dresu a zimných nohavíc. Dodávateľ ich odporúča do teploty až 0°C, ale na dres by som si určite dala ešte aspoň jednu vrstvu, ktorú neprefúkne, ak plánujete bikovať až v takýchto nízkych teplotách (buď vestu, alebo pláštenku).

Špecifikáciu dresu, nohavíc a cyklovložky GILevo sa dočítate v popise produktu a môžete si vybrať z troch žiarivých farieb, avšak najviac vás bude vidno v krásnej granatina pink farbe. Dres a nohavice si môžete samozrejme zakúpiť aj osobitne, avšak pri sete ušetríte až 15% z pôvodnej ceny.

Cena za set: 194€

Cena za dres: 109€

Cena za nohavice: 119€

BIOTEX THERMAL TOUCH GEL rukavice

Taliansky výrobca Biotex ponúka už niekoľko sezón tieto rukavice vhodné až do nuly. Materiál, z ktorého sú vyrobené je odolný vetru a vode, pričom dlaň je potlačená silikónom, čo zaručuje dobrú priľnavosť k riadidlám.

Pre ešte lepšiu tepelnú izoláciu by som vám odporúčala zakúpiť tieto rukavice o číslo väčšie, aby sa vám pod nich prípadne zmestila aj spodná vrstva, ako napríklad rukavice Biotex Wool Effect alebo Limitless. V takejto kombinácii potom rukavice môžete pokojne použiť napríklad aj na bežky.

Sú k dispozícii v rôznych farebných variantoch, ale opäť tie najviditeľnejšie sú krikľavo žlté.

Cena: 36€

HAVEN LUMINITE II ruksak

Hľadáte žiarivý, praktický a cenovo dostupný vak na bike alebo turistiku? Český výrobca Haven ponúka ruksak Luminate II v niekoľkých farebných variáciách a v dvoch veľkostiach (12 a 18 litrov). Okrem žiarivých farieb má ruksak aj veľké reflexné logo, takže zozadu budete neprehliadnuteľní. Má priedušnú zadnú časť, praktické členité vnútro, držiak na prilbu a nepremokavú pláštenku.

Cena: 68 - 79€

CASTELLI INTENSO UL návleky na tretry

Návleky vhodné ako na cestné, tak aj na MTB tretry, zateplené mäkučkým flísom, vyrobené z Gore-Tex Infinitum™ materiálu, ktorý je vysoko priedušný a zároveň udržiava teplo. Pridaným bonusom sú výrazné reflexné pásiky na zadnej strane a CamLock® zips po celej dĺžke návleku.

Sú v ponuke v čiernej alebo žiarivej oranžovej a žltej farbe.

Cena: 70€

ALÉ K-ATMO návleky na ruky

Žiarivo žlté návleky na ruky vyrobené špeciálne do nízkych teplôt (4-12°C) a vlhkých podmienok. Zbaľte si ich do zadného vrecka dresu ak to vyzerá, že vás na jazde zastihne dážď.

Cena: 38€ 

AGU STRATO prilba

Cestná prilba s 20 vetracími otvormi, s nízkou hmotnosťou (240 g) a Camlock uzáverom. Vďaka Direct-Dial nastaveniu si ju zvládnete prispôsobiť na hlavu jednou rukou. In-mould technológia, vyberateľná výstelka a EPS výstuha – toto všetko za vynikajúcu cenu.

Vyberte si zo štyroch farieb.

Cena: 60€

SUOMY FREE MTB prilba

Aj v lese by vás malo byť dobre vedieť. Ak hľadáte cenovo dostupnú MTB prilbu, taliansky výrobca Suomy ponúka tento model v piatich farbách. Prilba má 19 vetracích otvorov a pevný šilt v rovnakej farbe. Mne osobne sa páči minimalistický dizajn na tomto modeli, keďže prilba má len malé logo na šilte. Odporúčam matnú žltú farbu, ktorá v lese dobre vynikne.

Cena: 64€