Zimné nohavice do každého počasia>

Ak patríte medzi cyklistov, ktorých neodradí ani studené a upršané počasie, určite mi dáte za pravdu, že bez poriadnych zimných bibsov to veru nepôjde. Chystáte sa celú zimu dochádzať na biku do práce? Alebo vás striasa pri pomyslení na Zwift a radšej budete trénovať vonku v čase - nečase? Alebo jednoducho nechcete zmeškať ani jednu víkendovú coffee ride s vašimi parťákmi? Ak ste odpovedali áno aspoň na jednu z týchto otázok, tak bezpochyby patríte medzi tých najzanietenejších cyklistov. Čítajte ďalej, a dozviete sa, aké zimné nohavice vám Holokolo ponúka na túto sezónu.

PRE TÝCH NAJVIAC HADRCORE

Talianska značka Santini ponúka už druhú zimnú sezónu tento parádny produkt, ktorý veru nemá konkurencie na našom webe. Sú to nohavice (aj keď nie úplne) VEGA GRIDO ALL-IN-ONE. All-in-one (z angl. všetko v jednom) je určite trefnejší názov ako nohavice, pretože je to v podstate kombinéza, ktorej vrchná časť slúži ako funkčné prádlo a je integrovaná do spodnej časti.

Cena: 229€  

Výhody:

  • Nohavice sú vyrobené na jazdu v extrémnej zime. Keď hovorím v extrémnej zime, tak myslím až -10°C (!!!). Takže naozaj pre tých najviac hardcore jazdcov, ktorých neodradí ani zamrznutá voda v bidónoch a omrzliny na prstoch. Panely na stehnách a kolenách sú vyrobené z dvoch vrstiev: vonkajšia z PU, ktorá pripomína veľmi jemný a tenký neoprén a vnútorná vrstva je zo Superroubaix flísu, ktorý je extrémne jemný a zároveň teplý. Voda, vietor a chlad nemajú absolútne žiadnu šancu preniknúť k vašim nohám.
  • Zvyšok spodnej časti, a teda nohavíc, je vyrobený z termoflísu Blizzard od spoločnosti Sitip® s vodoodpudivou a termoregulačnou úpravou Acquazero®.
  • Spodok nohavíc má na zadnej strane velikánske reflexné prvky, aby vás bolo dobre vidieť aj v tme.
  • Vrchná časť má krátky rukáv a slúži ako termo prádlo, resp. funkčné tričko. Je vyrobená z materiálu Power Wool od firmy POLARTEC®. Je to kombinácia dvoch úpletov, ktorá odvádza vlhkosť a zvyšuje tepelnú reguláciu. Zips sa otvára a zatvára z oboch strán, čo nielen uľahčuje obliekanie a vyzliekanie, ale tiež reguláciu teploty pri jazde.
  • Cyklistická vložka C3 je špeciálne určená na dlhé a vytrvalostné jazdy (8 hodín+)

Nevýhody:

  • Možno by sa dalo povedať, že pri sume 229€ je práve toto nevýhoda. Ale ak si uvedomíme, že nie je potrebné míňať peniaze za funkčné tričko a tento produkt je naozaj do extrémnej zimy, tak myslím, že tá cena je celkom fér. Navyše, ak si ho na našom e-shope kúpite ako set s bundou Vega Xtreme, tak ušetríte 15% z pôvodnej sumy za nohavice aj bundu.
  • Už som spomínala, že panely na stehnách a kolenách sú vyrobené z PU materiálu. Ten nie je až tak strečový, ako iné materiály bežne používané na zimné nohavice. To môže znamenať, že sa do nich budete doslova navliekať.

OKOLO NULY

Ak nie ste fanúšikom jázd v mínusových teplotách, ale nejakú tú zimu predsa len znesiete, tak nohavice Lava od Santini sú tou pravou voľbou pre vás.

Cena: 140€

  • Vhodné na teploty od 0 do +15°C a do suchej zimy. A teda keď vonku poriadne štípe mráz, ale je sucho. Nohavice sú vyrobené z termoflísu, ktorý prilieha k pokožke a tým vytvára na tele mikroklímu. V kombinácii s cyklovložkou GITevo sú tieto nohavice preto vhodné na jazdy trvajúce až 6 hodín.
  • Výrazné reflexné pásky na lýtkach sú bonusom.
  • Ergonomický strih na kolenách zaručuje komfort pri dlhých jazdách.

Pre cyklistky ponúkame nohavice Coral Bengal od Santini, ktoré sú taktiež vhodné na teploty do 0°C.

Cena: 119€

  • Nohavice sú vyrobené z teplého, priedušného a izolačného materiálu Thermofleece.
  • Vrchný diel má inovatívny strih zo sieťoviny, ktorá je priedušná a vytvára ďalšiu ochrannú vrstvu.
  • Nohavice majú vynikajúcu cyklovložku GILevo. Mám ju osobne vyskúšanú a vrelo odporúčam aj na dlhé jazdy. Výrobca ju odporúča na jazdy do 6 hodín, ale ja som v nej absolvovala aj 8-9 hodinové jazdy a bola fakt výborná.

KAMARÁT DO DAŽĎA

Nohavice Tutto Nano od Castelli sú verné svojmu názvu, a teda že sú dobré na všetko. Z ponuky Holokolo sú  tieto nohavice najvhodnejšie do mokrého počasia.

Cena: 140€

  • Sú vyrobené z Nano Flex 3G látky. To znamená, že sú elastické, teplé, luxusne jemné a vysoko priedušné. 3G v tomto prípade znamená, že majú vodoodolnú úpravu tretej generácie, ktorá vás ochráni pred dažďom a špliechajúcou vodou z ciest.
  • Majú znížený počet švov pre ešte lepší komfort
  • Sieťované traky nezadržujú vlhkosť
  • Kiss Air2 cyklovložka je vhodná na stredne dlhé až dlhé výjazdy
  • Nohavice majú výrazné reflexné prvky okolo členkov. Aj keď osobne si myslím, že tieto strácajú svoj význam, keď si cez nich navlečiete návleky na tretry.
  • Vhodné do teplôt od 5°C do 16°C

 

DO MIERNEJ ZIMY

Práve na jesennú alebo jarnú jazdu, a teda do teploty okolo 15°C máme na Holokolo najširší výber. Či už sú to nohavice Velocissimo 5 alebo Entrata od Castelli, Winter od Alé alebo Raro od Santini. Stačí si len vybrať, ktorá značka, strih alebo farba vám najviac vyhovuje. Všetky tieto nohavice majú spoločné vlastnosti ako komfort a teplo.

Cena: 99 – 125€

Nezabudli sme ani na cyklistky a v ponuke máme na túto zimu nohavice Essential a Fiori od Alé alebo Alba od Santini, ktoré zapadajú do tej istej kategórie, vhodné do teploty okolo 15°C, odporúčané na kratšie a svižné jazdy.

Cena: 86 – 132€

POMER CENA VÝKON

Už druhú zimnú sezónu vám ponúkame zimné nohavice z našej vlastnej dielne. Sú to samozrejme Holokolo Winter nohavice, či už s trakmi alebo bez. Odporúčam ich pre tých, ktorí chcú ešte čo-to pojazdiť na jeseň, ale keď sa počasie naozaj „zopsuje“, tak svojho tátoša radšej odložia na zimný spánok a vytiahnu ho až niekedy v marci alebo apríli. Mimochodom, dobré rady o tom, ako zazimovať bicykel, respektíve ako sa oň starať počas zimy si môžete prečítať v Adriánovom blogu Príprava bicykla na zimu.

Cena: 59€ (Áno, 59€. Nie, nie je to preklep)

  • Nohavice sú unisex, takže aj baby si prídu na svoje
  • Sú pružné a zateplené príjemným flísom. Pekne sa prispôsobia vášmu telu a zaručia vám pohodlie na biku.
  • Samozrejmosťou je vysoko funkčná gélová vložka s antibakteriálnym povrchom a reflexné prvky.
  • Nohavice sú v ponuke vo veľkostiach od XS až po 6XL a tiež si ich môžete kúpiť za ešte výhodnejšiu cenu v sete v kombinácii s hociktorým Holokolo zimným dresom.

 

Ešte rada na záver

Z osobnej skúsenosti vždy odporúčam zákazníkom, aby si pri kúpe či už zimných, ale aj letných cyklo nohavíc kupovali také, aby pri skúšaní mali pocit, že sú im trošku malé. Po dvoch či troch noseniach a praniach totiž materiál povolí a nohavice vám sadnú ako uliate.

Hovorím to preto, lebo keď som si ja kupovala svoje prvé zimné nohavice, tak som si kúpila M-ko, lebo však vždy nosím M-ko a M-ko mi aj sedelo. Po niekoľkých jazdách som však začala mať pocit, že sa mi cyklovložka nejak čudne hýbe pri šľapaní do pedálov. A čo bolo ešte horšie, tak keď som sa postavila zo sedla, tak sa mi nohavice zachytili o špicu sedla. Bolo to presne z toho dôvodu, že materiál trošku povolil a materiálu bolo zrazu akosi navyše. Čiže nohavice sú teraz nepoužiteľné.

Ak teda nechcete zbytočne vyhadzovať peniaze za nohavice, ktoré buď nebudete vedieť nosiť, alebo ich budete nosiť neradi, lebo vám zle sedia, tak radšej vydržte tých prvých pár jázd, keď sa možno budete cítiť tak trochu ako jaternica (ale samozrejme nie do tej miery, aby vám v tele prestala prúdiť krv).

Verím, že si na našom webe nohavice vyberiete a prajem veľa zimných kilometrov.