TIELKO SIX2 SML SUPERLIGHT – TAJNÁ ZBRAŇ PRE BICYKLOVANIE V EXTRÉMNOM TEPLE

Tagy:
TIELKO SIX2 SML SUPERLIGHT – TAJNÁ ZBRAŇ PRE BICYKLOVANIE V EXTRÉMNOM TEPLE>

Posledné letá nám počasie poriadne prikuruje. Teploty nad 35 stupňov nie sú u nás už žiadnou raritou. Na tréning a pretekanie v takomto „safari“ sa podľa môjho názoru nedá úplne aklimatizovať, a tak každú fyzickú aktivitu, ktorú vyvinieme, vnímame pocitovo ťažšie. Našťastie v tejto modernej dobe existuje mnoho materiálov, ktoré nám umožňujú zvládnuť podať špičkový výkon aj v takýchto náročných podmienkach. V tomto článku vám predstavím svoju „tajnú zbraň“ voči extrémnym horúčavám - tielko SIX2 SML SUPERLIGHT.

PROBLÉM S PREHRIEVANÍM ORGANIZMU

Patrím k cyklistom, ktorí sa pravidelne zúčastňujú pretekov. Cyklistické preteky spravidla štartujú okolo jedenástej hodiny na obed, takže svoje telo pravidelne vystavujem extrémnym podmienkam. V minulosti som mával veľké problémy s prehrievaním organizmu. Vo  “výpekoch” mi doslova vrela krv v žilách a niekedy ma prevarilo tak, že som dostal zimnicu, čo je už konečné štádium tohto stavu. V každých  pretekoch, kde ma prehrialo, som musel následne zvoľniť z tempa a ďalej už len putovať krajinou. Zlom prišiel, keď som objavil výhody termoprádla určeného do extrémnych horúčav. 

DÔVODY, PREČO SA ORGANIZMUS BEZ TERMA MÔŽE PREHRIEVAŤ

  1. Nie každý cyklistický dres má ochranný UV faktor, takže keď pod ním nič nemáte, tak vám slnko „spáli“ aj kožu, čo rapídne uberá na výkone a pocit tepla je neskutočne nepríjemný. 
  2. Pri jazde bez termoprádla vás totálne zalieva pot, póry nemôžu dýchať, a tak sa telo nestíha ochladzovať, ako je potrebné.
  3. Z dresu na sebe máte len mokrú handru prilepenú k telu. Teplota les, lúka, zjazd, výjazd sa dynamicky mení, preto tieto rozdiely vnímate senzitívnejšie. Keď vyletíte z lesa, (kde vás v tieni a v zjazde prefúkne) na rozpálenú lúku, tak idete proste odpadnúť a z nasadeného tempa musíte jednoducho zvoľniť.
  4. Pri prefúknutí v zjazde môžete bez terma pociťovať pocit schladenia, čo nie je dobré z hľadiska vášho zdravia. Najčastejšie si to na tele odnesú kríže, pretože zachladnú a ďalšie dni môžete pociťovať nepríjemnú bolesť práve v tejto oblasti. 

Z ČOHO JE UŠITÝ NÁTELNÍK SIX2 SML SUPERLIGHT 

 

V súčasnosti jazdím termo tielko od talianskej firmy SIX2 SML SUPERLIGHT. Tielko je ušité z polypropylénu a karbónových vlákien. Je vhodné na všetky športy pri vysokých teplotách. Produkt sa odporúča nosiť v priamom kontakte s pokožkou pod športový odev. Maximálna ochrana proti potu, udržiava vašu pokožku suchú a pôsobí proti tvorbe pachov. Udržiava aj správnu termoreguláciu tela, čo je pri športovom výkone kľúčové.

AKO MI NÁTELNÍK SEDÍ

 

Tielko má výborný športový strih, je úplne elastické a pri kontakte s kožou je veľmi pohodlné. Popravde ani necítim, že niečo na sebe mám. Pod dresom mi nezavadzia, nikde sa nehužve a som s ním veľmi spokojný. Ak si ho budete objednávať, tak si objednajte veľkosť o jedno číslo väčšiu, ako je vaša konfekčná veľkosť. 

AKÉ BENEFITY PRI JAZDE V ŇOM POCIŤUJEM

 

Niekto si určite stále povie, že vrstviť v takomto teple nemá zmysel a dlho som si to myslel aj ja. Opak bol pravdou. Je jasné, že stále mi je pocitovo teplo, no telo mám počas celého výkonu suché a teplotné rozdiely nevnímam tak senzitívne. Materiál drží konštantnú teplotu organizmu počas celého výkonu. Nemám pocit prevárania sa ani v otvorených stúpaniach na lúke, kde mi Garmin ukazuje 39 stupňov. V zjazdoch ma neprefúkne, takže si chránim aj svoje zdravie. Odkedy ho mám, ešte som sa ani raz neprehrial a v pretekoch alebo na tréningu môžem podať plný výkon.

Ak neviete podať optimálny výkon v takto náročných podmienkach, ako sú extrémne horúčavy, odporúčam vám skúsiť termo tielko od firmy SIX2 SML SUPERLIGHT, ako jeden z materiálnych prostriedkov, ktorý by mohol prispieť pri zvýšení vášho komfortu počas pretekov alebo tréningu, kde potrebujete podávať maximálne výkony. Tielko nájdete na stránke Holokolo , kde ho majú aj v krásnych farebných možnostiach.