TEST ZIMNÉHO SETU HOLOKOLO TRACE BLUE WINTER

Tagy:
TEST ZIMNÉHO SETU HOLOKOLO TRACE BLUE WINTER>

Verím, že viacerí milovníci cyklistiky majú na tohtoročné leto, a s ním spojené cyklo zážitky, len tie najlepšie spomienky. Skončila sa sezóna aj v profi pelotóne nakoľko všetky Grand Tour, majstrovstvá sveta, či presunuté jarné klasiky už poznajú mená víťazov. 

Momentálne sa nám rozbehla jesenná časť sezóny. Na jar človek obdivuje zobúdzajúcu sa prírodu po zime a na jeseň je fascinovaný širokou škálou pestrých farieb. Jesenné počasie nemusí odrádzať cyklistov pri trávení voľného času na bicykli. Prirodzene sa vonkajšia teplota prispôsobuje ročnému obdobiu a tak by sa mal aj správny cyklista pripraviť na zmenu svojho šatníka. Krátke nohavice a dresy s krátkym rukávom by mal nahradiť zateplenými dlhými nohavicami, dresom s dlhým rukávom a vhodnými doplnkami.

SPRÁVNY VÝBER

Spoluprácu s Holokolo si veľmi vážim a vďačím im za možnosť zdieľať svoje názory a zážitky z ciest prostredníctvom blogu. Pred pár dňami som dostal ponuku otestovať zimný set Holokolo. Táto príležitosť ma zaujala a veľmi rád som sa výzvy ujal. Zvolil som si set Holokolo – Trace Blue winter, pretože som si hneď predstavil prepojenie farieb oblečenia s mojím bicyklom. Pri výbere setu som ocenil skvelú cenu za celý komplet. Zaujali ma vlastnosti setu, predovšetkým priedušnosť a zateplený elastický materiál.

OBLIECŤ A VYRAZIŤ

Po rozbalení balíka a skúške setu som sa nevedel dočkať, kedy ho konečne otestujem v skutočnom teréne. Moje tradičné jazdy vedú po okolí Vysokých Tatier. V období, keď ľudia v mestách zo skríň vyberajú maximálne návleky, vesty či pláštenky, pod Tatrami už oškrabávame predné sklá na autách a na bicykel sa musíme už teplejšie obliecť. 

Typické jesenné počasie ukázalo na cyklo PC 8°C. Aj keď slnko prispelo aspoň ku krásnemu jasnému počasiu, vietor pripomínal, že letné dni už pominuli. Hneď prvý pocit na bicykli v novom cyklistickom sete bol skvelý.  Pri mojej výške 190 cm a váhe 86 kg mi veľkosť L sadla dokonale a nepociťoval som žiadne nepohodlie. K zimnému setu oblečenia Holokolo som pridal aj niečo zo svojho šatníka. Základom bola prvá vrstva – nátelník s dlhým rukávom, na ktorý som si obliekol dres s krátkym rukávom. Outfit som doplnil aj čiapkou pod prilbou, a nákrčníkom. Všetko nachystané a pripravené, poďme jazdiť a testovať za 3 ... 2 ... 1 ...

ZATEPLENÉ DLHÉ NOHAVICE HOLOKOLO

Nohavice sú vyrobené z elastického materiálu a tak sa postave dokonale prispôsobili. Na pocit príjemný materiál s flísom, ktorý príjemne zahrial a tak som  počas jazdy nepociťoval chlad na kolená, lýtka ani stehná. Pohodlie pri jazde skutočne oceníte vďaka príjemnej gélovej výstelke, ktorá sedela ako uliata a nemal som nepríjemné pocity, že sa výstelka posúva na sedle.

Na nohaviciach sú umiestnené ochranné reflexné prvky, ktoré oceníte pri jazde vo večerných, prípadne neskorších poobedných hodinách, keď viditeľnosť je podstatne znížená a na cestách chcete byť videní.  Štýlové logo Holokolo na zadnej strane nohavíc či na lýtkach pridáva ďalšie plus v dizajne.

ZATEPLENÝ DRES HOKOLO

Zateplený dres je z priedušného materiálu a vďaka flísu udržal telo v teple počas celej jazdy. Oceňujem väčší krúžok bežca zipsu, ktorým si dokážete aj s hrubšími rukavicami počas jazdy zips rozopnúť alebo naopak zapnúť. Dres je zakončený silikónovým pásom, ktorý drží na svojom mieste. Má štandardne tri zadné vrecká, dostatočne veľké, do ktorých môžete v prípade potreby schovať vestu, pláštenku alebo drobnosti ako mobil či kľúče. Rukávy sú zakončené gumičkou, ktorú by som osobne nahradil dlhším zúženým patentom pri zápästí. Tento detail by ocenili najmä vysokí cyklisti. Ide hlavne o zvyk. 

ZATEPLENÉ RUKAVICE HOLOKOLO

Rukavice splnili účel maximálne. Skutočne príjemne zahriali, odolali chladu pri zjazde, neštípalo na prsty, a nebol žiaden problém pri radení či pri použití bŕzd. Na strane dlane oceníte jemné zdrsnenie a tak sa dlane na riaditkách i omotávke nešmýkali. Teším sa, že tieto rukavice využijem aj pri ďalších športoch v chladnom počasí, napríklad pri behu, turistike či bežkách. 

Ak nechcete prestať s jazdením kvôli chladnejšiemu počasiu a chcete si užiť krásu farebnej jesene zo sedla svojho bicykla, neváhajte a vybete si ten správny zimný set pre seba. Myslím si, že každý cyklista a cyklistka si nájde v ponuke Holokolo to, čo skutočne potrebuje. Široká ponuka značiek, kvalitných materiálov, skvelý pomer ceny a kvality oblečenia.

Samozrejme, ak nevieš zvoliť správnu veľkosť, pozri si veľkostnú tabuľku na stránkach Holokolo alebo ich priamo kontaktuj a istotne ti radi a ochotne poradia. Osobne som veľmi rád, že som mohol  vyskúšať set Holokolo TRACE Blue WINTER a napísať pár riadkov, ktoré opisujú moje pocity z tohto setu. Ďakujem Hokolo : - )