HOLOKOLO SHAMROCK SET - RECENZIA>

Keď chcem, aby nejaká nová cyklistická súprava nahradila alebo osviežila to, čo som mal už roky na sebe, môže byť ťažké vybrať si z toho, čo ponúka trh. Na e-shopoch vidíte skvelé fotografie, rôzne ceny a vynikajúco znejúce recenzie. 

Je skvelé, keď nájdete set, ktorý sa vám hodí a cítite sa v ňom vynikajúco pri každej jazde, alebo keď je prekvapivo dobrý za to, čo ste zaň zaplatili. Ale pokiaľ nemáte celkom dobrú predstavu o tom, čo vám vyhovuje, alebo nemáte odporúčanie od niekoho, koho poznáte, zvyčajne sa to nestane.

Za posledných niekoľko rokov som prestriedal mnoho cyklistických dresov a cyklo nohavíc. Zväčša išlo o bežné dresy napr. z Decathlonu, alebo som dokonca vyskúšal aj sety z AliExpressu. Teraz som dostal príležitosť vyskúšať komplet HOLOKOLO set, porovnať ho a podeliť sa s vami o to, čo som zistil.

Táto kolekcia vám poskytne niekoľko možností na výber, či hľadáte vynikajúci výkon alebo dobrú kvalitu pre dlhé vytrvalostné jazdy alebo rýchlejšie skupinové jazdy a preteky.

Tu je môj zoznam a vysvetlenie toho, na čom by podľa mojich skúseností malo nadšencom pri výbere cyklo súpravy záležať najviac.

 

Dizajn a vzhľad

Niet pochýb o tom, že mňa a väčšinu z nás bude spočiatku lákať cyklistická súprava na základe toho, ako si myslíme, že na nás bude vyzerať. Toto je prvý spôsob, ako veľa z nás rozlišuje oblečenie. Na základe vzhľadu som však nehodnotil ani neodporúčal súpravu. To nechám na vašom rozhodnutí.

 

Cena

Ďalším filtrom, ktorý mnohí z nás použijú pred zakúpením cyklistickej súpravy, je cena. Mnoho rokov som používal rovnaké nohavice a dres za 60 € hlavne preto, lebo fungovali dobre a neskúšal som nič iné. Keď som začal viac jazdiť, uvedomil som si niektoré nedostatky toho, čo mám na sebe. Som teda rád, že som mohol vyskúšať HOLOKOLO set, ktorý naozaj dobre vyzerá, je funkčný a za príjemnú cenu.

HOLOKOLO NEAT cyklo nohavice

Zamerajte sa na chvíľu iba na výkon a zabudnite na značku a cenu. 

Strih nohavíc HOLOKOLO NEAT je dobre navrhnutý pre štíhlych aj štandardných jazdcov z pohľadu šírky bokov. Aj keď mám boky dosť široké, prisahám, že sú tieto nohavice pre mňa ako ušité. Možno je to tým, že strečový materiál je rovnomerne rozmiestnený, a že sa obopína okolo vašich nôh, rovnako ako hore aj dole. Stlačenie od nohavíc cítite v celých nohách. Nie príliš silný tlak, ale určite dostatočný na to, aby ste vedeli, že nohy sú dobre podporené. Zároveň materiál mimoriadne dobre dýcha aj v teplejších dňoch. Zdalo sa mi, že moje nohy sa unavujú menej, čo je skutočné plus, keď točíte kľukami celé hodiny. Samozrejme, že celkové pohodlie na bicykli zvyšuje použitie kvalitnej gélovej vložky, vďaka ktorej všetko sedí na svojom mieste ako má a nikde nič netlačí. Z mojich predchádzajúcich skúseností som sa už po hodinovej jazde musel vždy postaviť a nohavice poupravovať. Ale s nohavicami NEAT som tento problém vôbec nemal.

Veľký rozdiel som postrehol najmä v držaní nohavíc na nohách. Od konkurenčných značiek som mal len zlú skúsenosť s tým, že na spodných popruhoch bol umiestnený tenký silikónový pásik, ktorý sa vám na dlhších jazdách nepríjemne zarezával do stehien. Avšak nohavice od HOLOKOLO ma skutočne prekvapili, keďže na obopínacích pruhoch sú umiestnené malé silikónové bodky a popruh je dostatočne široký, vďaka čomu sú nohavice veľmi pohodlné aj pri naozaj dlhých výjazdoch. Ramenné popruhy sú tenké, stredne široké, elastické, pevné a pohodlné so správnym natiahnutím. 

Celkovo NEAT nohavice vyzerajú jednoducho, dizajnovo a podľa mojich skúseností fungujú dobre.

HOLOKOLO SHAMROCK dres

SHAMROCK dres poskytuje skvelé pohodlie, tvar, viditeľnosť za férovú cenu.

Dres je dlhý a má tradičný elastický pás, ktorý ho dobre drží na svojom mieste. Rukávy spĺňajú najnovšie cyklistické trendy, čiže sú dostatočne dlhé, elastické a vyzerajú naozaj dobre. Na bočnej strane dresu je použitý materiál, ktorý je viac priedušný - zvyšuje celkový komfort používania dresu aj v teplých letných dňoch.

Modro-petrolejový dres, v ktorom som jazdil, je veľmi dobre viditeľný a dodáva vám pri jazde viac bezpečnosti. Bezpečnosť umocňuje aj použitie malého reflexného prvku pri vreckách. Zadné vrecká sú dostatočne hlboké, vďaka čomu získate priestor na uloženie jedla, nepremokavej bundy alebo ľahkej vesty a iného vybavenia, ktoré si môžete vziať pri dlhých jazdách. Jediná vec, ktorá mi na drese chýbala, tak bol zips na jednom z vreciek, lebo často si mobil alebo kľúče odkladám do uzamykateľného vrecka. SHAMROCK je dres, po ktorom teraz často siaham, pretože mi poskytuje absolútny komfort pri mojich jazdách.

HOLOKOLO set je naozaj funkčným a dizajnovým kúskom. Je vidieť, že set navrhovali cyklisti pre cyklistov. Použité priedušné materiály, funkčné vychytávky a k tomu parádny dizajn sú veci, vďaka ktorým budete tento set používať veľmi často. A samozrejme k tomu prispieva aj super cena 59€.

Celkové zhodnotenie:

Strih: FIT |Materiál: Coolmax Lycra, Polyester, Elastan| Vrecká: 3 | Reflexné prvky: Áno

Plusy:

  • strih (pohodlnosť)
  • použité materiály
  • reflexné prvky
  • priedušnosť
  • funkčné vychytávky

Mínusy:

  • chýbajúce vrecko na zadnej strane so zipsom

PS: Odporúčam riadiť sa veľkostnými tabuľkami pri vyberaní správnej veľkosti dresu a nohavíc. Tabuľka je umiestnená na webovej stránke HOLOKOLO. Ja som tak urobil a celý set mi veľmi dobre sadol.