5 dôvodov prečo je bicyklovanie na jeseň krásne

Tagy:
5 dôvodov prečo je bicyklovanie na jeseň krásne>

Letné mesiace sa nám pomaly končia a cyklistická sezóna sa presúva do jesenného obdobia. S príchodom mesiaca september sa pomaly začne meniť aj počasie a bicyklovanie naberie zaujímavú atmosféru. Osobne mám toto obdobie veľmi rád a v článku vám rozpíšem 5 dôvodov, prečo si myslím že je bicyklovanie na jeseň naozaj krásne. 

1. Tréning pre radosť

Väčšina z vás sa určite počas leta účastní rôznych pretekov alebo cyklistických akcií, kde je potrebná aj adekvátna kondička na ktorej treba počas celej sezóny intenzívne pracovať. S príchodom jesene končí hlavná sezóna a s ňou aj  seriály pretekov. Pre mňa to znamená, že v tomto období môžem výrazne spomaliť a tréning si začínam doslova užívať. Nesledujem hodiny, kilometre, či intervaly a proste sa len tak veziem krajinou. Takéto „vozkanie“ ma veľmi baví a určite má super efekt aj pre psychiku človeka.   

2. Koniec extrémnych horúčav a stabilné počasie    

Posledné roky sa jesenné obdobia celkom vydarili a vždy sme tu mali pomerne dlhé a krásne babie leto. Takéto obdobie je pre jazdu na bajku ako stvorené, pretože cez deň sa teploty pohybujú v rozmedzí od 18 – 25 stupňov, čo je  ideálne. Tým že rána a večery sú chladnejšie, tak vzduch nie je prepálený a lepšie sa  dýcha. Zbohom nám dajú aj nárazové búrky a lejaky z tepla a tak si kľudne môžete plánovať dlhšiu jazdu bez toho aby vás niekde zlialo.  

Tip: Prečítajte si, ako sa najlepšie obliecť do jesenného počasia

3. Všetko hrá farbami

Čo sa týka prostredia, tak počas výjazdu môžete doslova pozorovať ako sa menia farby listov a stromov, pretože jeseň vie prírodu sfarbiť naozaj krásnymi farbami a pobyt v nej naberie zaujímavú atmosféru. Osobne počas tohto obdobia preferujem jazdu na horskom bicykli, kde si rád vyšliapem na nejakú vyhliadku alebo miesto, kde je pekný výhľad a tam sledujem okolité prostredie a jeho nekonečné farebné spektrum. 

Tip: Vyberte si kvalitnú cyklo bundu z našej ponuky a pripravte sa na jeseň

4. Koniec alergiám a otravnému hmyzu 

príchodom ochladenia sa príroda chystá na zimný spánok a tak prestávajú kvitnúť stromy, kvety. V tomto období si veľmi uľavia alergici a ich pohyb v prírode bude oveľa príjemnejší. Tak isto aj hmyz sa presúva na miesta s teplejším počasím a zbohom môžeme dať aj nepríjemným štípancom od komárov a podobných tvorov, čím sa môžeme viac sústrediť na jazdenie. 

5. Zdravotné benefity

Okrem psychického zdravia otužíte aj to fyzické. Zmenou teplôt a pohybom v chladnejšom počasí sa telo adaptuje novým podmienkam a získa tak imunitu pred, ktorá sa v tomto období naozaj zíde a ochráni nás pred prechladnutím a rôznymi vírusovými ochoreniami.

Verím že s koncom leta neskončí aj vaša cyklistická sezóna a jeseň na bajku si užijete.