Okuliare pre šťastný úsmev očí každého cyklistu

Tagy:
Okuliare pre šťastný úsmev očí každého cyklistu>

Bicyklovanie dokáže podľa vedcov  zlepšiť náladu a pôsobí upokojujúco. Pohyb v nás aktivuje endorfíny - hormóny šťastia a vyčaruje úsmev na tvári. Úsmev lieči, pomáha a aj keď sa dnes skrýva za nákrčnikom, stále sa môžeme smiať očami a rozdávať tak pozitívnu energiu ďalej. Očný kontakt a smejúce sa oči významne zjednodušujú našu komunikáciu s ostatnými ľuďmi. Naše oči odrážajú naše pocity z osoby, s ktorou sa rozprávame, a to najmä to, či ju vnímame pozitívne alebo negatívne. Americký výskumník Paul Ekman študoval smiech ľudí. Zistil, ktoré tvárové svaly sa v rámci jednotlivých úsmevov aktivujú, a následne definoval 19 rôznych druhov smiechu. Iba jeden z 19 výrazov tváre počas úsmevu je však naozaj skutočný.  Definuje ho práve očný sval, ktorý je hviezdou úprimného smiechu, spôsobuje privieranie očí v rohoch a tvorbu línií smiechu, ktorá pripomína vejár. Dostal názov Duchenneho smiech – smiech očami.  Usmievajte sa očami a chráňte si svoj zrak:

 Prečo okuliare pri cyklistike nesmú chýbať:

  1. UV žiarenie nie je zachytávané očnou rohovkou ani dúhovkou, ale dopadá priamo na sietnicu oka, kde spôsobuje poškodenie kvality zraku.
  2. Aj keď sa mračí. Oblačnosť vôbec neovplyvňuje intenzitu UV žiarenia, preto by sa mali nosiť okuliare aj v zamračených alebo dokonca sychravých dňoch.
  3. Malé ale škodlivé. Pri cyklistike vám oči poškodzujú a unavujú aj mikroskopické čiastočky prachu, snehu a ľadu, ale aj vietor, ktorý nadmerne vysušuje oči, a tým vzniká pocit podráždenia oka, čo vedie k zníženej sústredenosti.

Najpredávanejšie na Holokolo:

  1. TIFOSI INTENSE: Okuliare Intense majú ľahký, odolný a nárazuvzdorný rám, šošovky odolné voči poškriabaniu a taktiež protišmykové prvky pre aktívny životný štýl. 
  2. TIFOSI ALLIANT: Aerodynamické hrany a prvotriedne materiály definujú ALLIANT ako výkonné slnečné okuliare pre cyklistov, bežcov a vytrvalostných bežcov. Šošovky s vetracími otvormi zlepšujú prúdenie vzduchu, zatiaľ čo nastaviteľné flexibilné straničky a nosník z hydrofilnej gumy zvyšujú priľnavosť pri potení a zaručia tak dokonalé a stabilné nosenie.
  3. TIFOSI TRACK: TRACK okuliare sú vyrobené z Grilamid TR-90, homopolyamidového nylonu vyznačujúceho sa extrémne vysokou alternatívnou pevnosťou v ohybe, nízkou hustotou a vysokou odolnosťou voči chemickému a UV poškodeniu. Okuliare majú hydrofilné gumové straničky a protišmykový nosník, ktorý zaručuje ich stabilitu.

TOP Strava pre vaše oči: Základnou súčasťou jedálnička by mali byť najmä omega 3-mastné kyseliny a dostatok minerálov a vitamínov.

Mrkva, paradajky a všetko oranžové a červené -  sú bohaté na obsah vitamínov A, C a vitamín E chráni pred šeroslepotou.

Špenát, kel a všetko zelené - chránia sietnicu oka pred poškodením spôsobeným ultrafialovým žiarením.

Vajcia - chránia oči pred vznikom sivého zákalu.

Čučoriedky, hrozno a iné bobule - zlepšujú videnie počas šera a noci.

Hrozno, hroznová šťava - zlepšuje cirkuláciu krvi v očných tkanivách.

MEGA sú Omega3 mastné kyseliny - ryby, orechy, semienka.

Jednoduché cviky pre váš zrak každý deň:

  1. Žmurkanie: Každých desať sekúnd pomaly žmurknite. Dýchajte pomaly a hlboko. Pri nádychu žmurkajte, pri výdychu zavrite oči.
  2. Oči milujú zelenú. Niekoľko sekúnd sa pozerajte na predmet vzdialený asi tridsať centimetrov, potom na vzdialený predmet zelenej farby a viackrát to opakujte.
  3. Teplo pomáha. Navzájom si pošúchajte dlane, zavrite oči a dlaňami si ich zakryte.
  4. Ako na Veľkú Noc. Niekoľkokrát denne si ošpliechajte oči studenou vodou.