Recenzie: Leto vs. dresy Holokolo Elite

Tagy:
Recenzie: Leto vs. dresy Holokolo Elite>

Naši blogeri Daniela, Adrián, Michal a Stanley otestovali nové dresy z kolekcie Holokolo Elite a zhodnotili materiál, funkčnosť, strih a design dresu. Ako obstáli dresy v tých najteplejších letných dňoch?

Výber designu

Daniela:

„Nový rad dresov Holokolo Elite určite zaujme každého hneď na prvý pohľad. Zo širokého výberu designov si vyberie úplne každý. Za mňa jednoznačne zvíťazil farebný dres Alive. Od prvej chvíle, kedy sa mi dres dostal do ruky, som ním bola vyložene očarená. Dokonalé spracovanie motívov a farieb zaistí aj vašu viditeľnosť na ceste, pretože dres zaujme každého už z diaľky.”

Adrián:

Podobne ako predošlá kolekcia, tak aj kolekcia ELITE ponúka na výber množstvo rôznych farebných prevedení. Dres som testoval  počas tých najteplejších dní a aj keď model Crazy je komplet čierny, tak ma to vôbec nijako neobmedzovalo. Práve naopak. Aj keď bolo vonku pocitovo nad 30 stupňov, v tomto drese to doslova nebolo cítiť.”

Michal:

„Čo sa týka dizajnu je už napohľad jasné, že je určený pre cyklistov, ktorý majú radi niečo pekné, decentné a elegantné .Preferujem tmavé farby a tiež mám rád kontrasty tmavých farieb s výraznými a tak mi hneď padol do oka dres ladený v čiernobielej kombinácii Content Elite.”

Stanley:

 „Osobne som si zvolil farbu, ktorú som vo svojom šatníku ešte nemal. Zaujal ma preto dres Surprised Elite v červenej farbe s oranžovými a žltými doplnkami, ktorý už na stránke vyzeral veľmi elegantne a štýlovo. Aj v skutočnosti je dres veľmi vkusný.”


Ako sedela blogerom ich bežná veľkosť?

Daniela:

 „Objednala som si veľkosť XS, čo je moja bežná veľkosť, a sedí mi presne. Nie je teda dôvod mať strach z výberu veľkosti a môžete si zobrať svoju klasickú veľkosť."

Adrián:

Kolekcia ELITE je určená pre každého milovníka cyklistky bez ohľadu na vek, pohlavie alebo dokonca hmotnosť. V ponuke totiž nájdete aj dresy o veľkosti 6XL čo sa pri športovom oblečení dnes už len tak nevidí a určite to predstavuje veľké plus pre ľudí, ktorí by radi začali s cyklistikou no nemôžu zohnať správne cyklo oblečenie ktoré by im sedelo. Ja som si vybral dres Crazy ELITE vo veľkosti L. Meriam 185cm a musím povedať že dres na mne sedí úplne dokonale.”

Michal:

 Podľa veľkostných tabuliek som zvolil veľkosť L, čo je aj moja konfekčná veľkosť. Niekedy je takáto voľba bez vyskúšania trochu lotéria, no CONTENT ELITE mi sadol ako uliaty. Páči sa mi slim strih bez „hurka feelingu”.

Stanley:

 „Tradične ako v predchádzajúcich testoch som zvolil na svoju postavu 190 cm a 87 kg veľkosť L.


Materiál: "Prežil" dres jazdu aj v tých najväčších horúčavách?

Daniela:

„Najväčšou prednosťou novej kolekcie dresov je bezpochyby použitý materiál. Dres som testovala aj v slnečnom letnom počasí a cítila som sa v ňom skvele. Dres je ušitý z tenkého a priedušného materiálu, ktorý v horúcom počasí príjemne chladí.”

Adrián:

Materiál je extrémne ľahký a vzdušný čo zaručuje kvalitné vetranie najmä vo veľkých horúčavách.Tak dokonalé odvetrávanie a odvádzanie potu som ešte nezažil na žiadnom drese. Aj keď bolo vonku pocitovo nad 30 stupňov, v tomto drese to doslova nebolo cítiť.”

Michal:

„Dres je určený do teplého počasia o čom svedčí aj materiál DealSilk, ktorý je veľmi jemný a hladký. Páči sa mi najmä jeho pohodlnosť, no okrem toho má aj dobré aerodynamické vlastnosti. Spolu s termom dobre odvádza pot od tela a aj napriek tmavej farbe, ktorú som volil sa necítim, že by ma nejako pieklo. Vďaka výbornej priedušnosti rýchlo schne, čo tiež oceníte z hľadiska komfortu, či pri nadmernom potení alebo ak vás zleje nejaká búrka, proste nemáte pocit, že máte na sebe nejakú mokrú handru.

Stanley:

„Vďaka elastickému materiálu sa dres dokonale prispôsobil mojej postave. Nič neodstáva, nič neveje. Dres je zakončený lemom, ktorý zabráni vysúvaniu dresu. Rukávy sú taktiež z elastického materiálu čo zaručí, že v chladnejších dňoch rukáv udrží aj prípadné návleky na ruky. Materiál má veľmi dobré termoregulačné vlastnosti, čiže telo dokonale dýcha a zároveň sa v horúcich letných dňoch ochladzuje.

 


Skryté vrecko, zips s ochranou proti oderom a ďalšie vychytávky

Daniela:

 Pri predchádzajúcej kolekcii dresov Holokolo som ako nevýhodu videla vyšší golier. Tento problém sa už pri dresoch Elite nevyskytuje, a tak aj keď si dres zapnete až ku krku, necítite sa, že by vás škrtil. Dresy Elite sú navyše vybavené zapínateľným vreckom, ktoré je v porovnaní s inými značkami väčšie, a tak sa do neho zmestí aj telefón. Ďalšie obrovské plus si tieto dresy zaslúžia vďaka zakončeniu, ktoré už nie je klasický silikónový pás, ale predĺžená časť zadného dielu je potlačená silikónovými bodkami, vďaka čomu vás dres v páse neťahá, ale pritom drží na svojom mieste.”

Adrián:

„Športové oblečenie by nemalo len dobre vyzerať ale malo by byť aj funkčné a čo najlepšie využiteľné. Dresy ELITE ponúkajú hneď 4 zadné vrecká, kde to posledné štvrté je na zips a poslúži na úschovu cenných vecí. Čo sa týka veľkosti zadných vreciek tak tá je dostačujúca a pohodlne sa mi tam zmestí aj môj telefón ktorý mi práve nesedel v ostatných dresoch a pre ktorý som si musel kúpiť tašku na riadidlá. Pogumovaná zadná koncová časť dresu drží dres fixne na tele a tak zabraňuje zbytočnému krčeniu a zosúvaniu dresu. Ako plus hodnotím aj zakončenia rukávov ktoré nie sú pogumované ale sú z rovnakého materiálu ako celý dres. Ako bezpečnostný prvok nesmie chýbať ani reflexný pásik pod zadným vreckom.

Michal:

 „Páči sa mi, že vrecká sú lemované reflexným prvkom a tak zviditeľnia aj takých ortodoxných vyznávačov tmavých farieb ako som ja na cestných komunikáciách. Vrecká sú dostatočnej veľkosti pre uloženie mobilu pláštenky, či „traťoviek“. Aj keď sa „nafulujú“, tak nepadajú smerom na zadnú časť tela, pretože na spodnej časti dresu je silikónový lem, ktorý tomu zabraňuje. Čo sa týka prevedenia vreciek som nad mieru spokojný. Dres som mal oblečený aj v teréne a nič mi počas jazdy z vreciek nevypadlo. Veľmi sa mi páči aj bočné vrecko na zips, kde si ukladám dôležitejšie veci, ako kľúče, peniaze a podobne.”

Stanley:

 „Na drese ma veľmi teší ľahkosť, prepracovanosť dizajnu, štýlové logo na zipse a zakončenie zipsu, ktoré je kryté látkou a tak chráni krk pred poškrabaním, resp. my, „bradáči“ tento prvok oceňujeme. Na zadnej strane dresu sa nachádzajú tri vrecká napr. na mobil, kľúče či pláštenku. Osobne ma najviac zaujalo skryté bočné vrecko na drese. Výrobca samozrejme dbal aj na bezpečnosť, keďže na zadnej strane dresu sa nachádzajú reflexné pásiky, ktoré sú výhodou počas jazdy v neskorých letných večeroch.”


Strih: Držal dres počas jazdy na svojom mieste?

Daniela:

 Priliehavý strih podporí príjemný pocit z jazdy na bicykli, pretože dres nikde neťahá a príjemne sa prispôsobí telu. Dizajn a strih sú jasnými prednosťami nového radu, avšak všetky tieto výhody predbehne jedna, ktorá určite zaboduje aj u tých, ktorí kladú na cyklistické oblečenie najvyššie nároky.”

Adrián:

„Čo sa týka strihu tak ten si zaručene zaslúži označenie ELITE. Prechod dresu a nohavíc je tak presný, že je neviditeľný, a celkový vzhľad pôsobí čisto a uhladene. Niečo podobné som videl len u profi dresoch v pelotóne.”

Michal:

 Prvé čo si na novom drese všímam sú rukávy, pretože na niektorých drahých aero kúskoch mám skúsenosti so škrtiacim efektom a to vôbec nemám rád, keď mi počas celej jazdy rukáv škrtí prietok krvi na bicepse. Rukávy sú úplne jemné a pekne kopírujú tvar mojej ruky. Majú silikonové ukončenie a tak sa nevyťahujú smerom hore. Silikón je dostačujúci aj pri vyšších rýchlostiach, pričom rukávy nepodfukuje.


Ďalšia veľmi podstatná vec je správny pomer pri prednej a zadnej dĺžke dresu. Nemám rád, keď sa posadím na bicykel a dres mi v pozícii na spodnej časti brucha pretŕča až po vložku nohavíc, poprípade sa mi roluje, zavadzia a podobne. Pri výrobe dresu dbali na tento detail, predná časť je oveľa kratšia ako ta zadná a k takémuto rolovaniu nedochádza.”


Ako hodnotia blogeri cenu a kvalitu?

Daniela:

 „Hoci vás dres z kolekcie Holokolo Elite vyjde len na niečo málo cez 50 eur, dokážem si predstaviť, že by som v ňom obchádzala aj tie najnáročnejšie preteky a jazdila v ňom celoročne.

Michal:

 „Dres Holokolo ELITE by som z hľadiska ceny zaradil do zlatej strednej kategórie, kde môže nastoliť nový trend ako by takéto „oblečko“ malo a mohlo vyzerať. Je dostupný v mnohých farebných kombináciách, takže si vyberú mladší aj starší, muži i ženy. Z hľadiska použitých technológií a vlastností ma veľmi milo prekvapil a rýchlo sa stal jedným z mojich obľúbených dresov určených aj do naozaj teplého počasia

O autoroch: 

Foto autora
Foto autora
Foto autora
Foto autora

Relatívne mladý človek z neveľkej obce pod Vysokými Tatrami, ktorý sa k cyklistike dostal vďaka ľuďom, ktorí mu skrížili cestu v živote. Cyklistike sa venuje vo svojom voľnom čase. V profesijnom živote sa venuje deťom na základnej škole a tiež hrá na basgitare a kontrabase v hudobnej skupine.