AKO MI MÁ SEDIEŤ MTB DRES?>

Dresy na jazdu na horských bicykloch (MTB) sú strihané špecificky pre konkrétny druh cyklistiky. Takže pred kúpou je dosť dôležité vedieť, aký štýl jazdy vám najviac sedí. Tu aerodynamika nezohráva až takú dôležitú rolu ako pri cestnej cyklisitke, možno až na výnimku XC-čkových dresov, ktoré sú obtiahnutejšie.

Pri skúšaní MTB dresu myslite na to, v akej pozícii budete sedieť na biku. Určite by ste nemali cítiť, že ste nejakým spôsobom obmedzovaný, pretože vaše telo bude v pohybe oveľa viac ako na cesťáku. A taktiež možno budete mať na sebe aj rôzne chrániče, takže dres by mal byť voľnejší.

Myslite na to kde a ako dlho budete jazdiť. Ak to budú zarastené traily alebo downhill, dlhé rukávy vás ochránia pred konármi. Ak plánujete nosiť ruksak alebo jazdiť v teple, určite nezabudnite na odvetrané panely, ktoré zvýšia váš komfort.

Ak ste úplný začiatočník a potrebujete poradiť, aké základné druhy horskej cyklistiky existujú, určite neprehliadnite Adamov blog PREMÝŠĽATE NAD KÚPOV MTB? TU SÚ PRE VÁS TIPY! Tu sa dozviete, aké sú rozdiely medzi trailovým, XC-čkovým, Enduro či Freeridovým bikom. Toto vám potom uľahčí rozhodovanie, aký štýl MTB dresu budete potrebovať.

Takže poďme k tým dresom.

  1.     XC (Cross Country) dres

Na prvý pohľad sa takéto dresy neodlišujú od tých cestných. A veru by to nebolo úplné cyklo faux pas používať takýto dres aj na vašom cesťáku či graveli. Strih je zúžený, čiže nehrozí „trepotanie“ prebytočného materiálu. A pravdepodobne nebudete mať pri tomto štýle jazdy ani batoh, takže využijete aj zadné vrecká.

Sanitini Trek TFR XC 2021 Factory Racing

Ľahký, priedušný, výkonný dres s krátkym rukávom a celorozopínacím zipsom. Vďaka mikrovláknovej polyesterovej tkanine a strihu rukávov zaručí kvalitný výkon. Silikónový pás v spodnej časti zaručuje dokonalé priliehanie k telu počas jazdy.

Holokolo Trace

Dres je vyrobený z príjemného, priliehavého materiálu, ktorý odvádza pot a vďaka silikónovému lemu drží skvele na svojom mieste aj počas jazdy. Vďaka unisexovému strihu a zosilneným zadným vreckám perfektne sadne a unesie všetky vaše potreby na jazdu.

  1.     Trailový alebo Enduro dres

Tieto dresy sú spravidla vyrobené z hrubších a odolnejších materiálov s panelmi z ľahšej látky pre lepšiu priedušnosť. Strih by mal byť podobný tričku, avšak z technických látok a zo špeciálnych strihov, ktoré vám uľahčia prispôsobenie sa jazde na biku. Taktiež majú voľný strih, aby sa vám pod neho zmestili aj chrániče.

 

Holokolo MTB kolekcia

MTB dresy navrhnuté v dielni Holokolo sú inšpirované úspešnou cestnou kolekciou a obohatené o nové originálne dizajny. Sú štýlové, funkčné a dostupné pre všetkých.

Voľnočasový strih a funkčný materiál doplnia váš zážitok z jazdy či už pri zjazdoch na lesných trailoch alebo na výletoch s rodinou.

Alé Arrow

Dresy Arrow sú kombináciou technickosti a pohodlia. Pevné a pohodlné materiály sú tou pravou kombináciou pre rýchle zjazdy a silné emócie. Ľahkosť a priedušnosť dresu sú navrhnuté tak, aby poskytovali maximálny pocit pohodlia.

Scott Trail Vertic Lady

V pretekárskom strihu, s 3D sieťovinou na chrbte a predĺženými chrbtom vyzerá tričko SCOTT Trail Vertico tak dobre, ako funguje.