Ako si vybrať správnu cyklo fľašu?

Tagy:
Ako si vybrať správnu cyklo fľašu?>

Pred začiatkom akejkoľvek fyzickej aktivity je dôležité pamätať nielen na správne oblečenie, ale aj na veci, ktoré umožnia jej bezpečné a pohodlné vykonávanie. Jednou z týchto vecí je aj správna hydratácia. Zabezpečenie tekutín spolu s potrebnými minerálmi vám umožní jazdiť celé hodiny a užívať si tak cestu naplno. Ktorá fľaša však bude tou najlepšou voľbou? Poďme sa na to pozrieť bližšie.

Fľaše na bicykle môžu na našich domácich policiach zaberať veľa miesta. Je to spôsobené ich rozmanitosťou - nielen vizuálnou, ale aj technickou. Pri kúpe bidonu je dôležité zamerať sa na individuálne potreby. Fľaše môžeme rozdeliť do kategórií podľa:

  • objemu
  • výrobného materiálu
  • konštrukcie steny
  • náustku
  • estetických vlastností

Značkou, ktorá ponúka široký sortiment fliaš, je okrem iných aj Camelbak. Uspokojuje rozmanité potreby cyklistických dobrodruhov tým, že ponúka niekoľko najpredávanejších modelov. Tie, ktoré sa najčastejšie objavujú v objednávkach našich zákazníkov sú Podium, Podium Chill, Podium Dirt Series a Podium ICE.

Fľaše Camelbak - prehľad ponuky

Camelbak Podium je hrdým zástupcom tohto radu, ktorý spĺňa základné použitie bidonov. Je k dispozícii v objemoch 620 ml a 710 ml, a jeho nízka hmotnosť vám umožní vziať si ho na akékoľvek dobrodružstvo. Vďaka tomu, že je fľaša Podium vyrobená z materiálu bez obsahu BPA/BPS/BPF, neabsorbuje chute ani pachy! Túto skutočnosť rovnako podporuje technológia iónov striebra (Trustate Polypropylene), ktorá bráni rastu baktérií vo vnútri.

V čom sú ešte produkty Camelbak výnimočné? Náustkom s automatickým Jet Valve ventilom! V praxi to znamená, že pitie z bidonu počas jazdy je veľmi pohodlné, pri otvorenom náustku nič netečie a pri čistení sa dá rozobrať na menšie časti.

Ďalším z obľúbených modelov je Podium Chill - dvojitá konštrukcia steny udržuje nápoje teplejšie ako štandardné bidony! Rovnako ako základný model Podium je k dispozícii v objemoch 620 ml a 710 ml. Vo vnútri jeho stien sú ióny striebra a náustok Jet Valve chráni pred vytečením a zaisťuje pohodlie.

Podium ICE je starší brat fľaše Podium Chill, ktorý udržiava nápoje v chlade až štyrikrát dlhšie ako klasická fľaša! Ako? Dvojité steny modelu ICE obsahujú chladiacu látku. Počas teplých dní odporúčame pridať ľad, aby sa izotonický nápoj vo vnútri ochladil. Tento model je k dispozícii v objeme 620 ml, bol vystužený iónmi striebra a má ergonomický náustok. Tento výrobok je ideálny na letné a zimné tábory v teplejších častiach sveta.

Fľaša Podium Dirt Series sa bude hodiť ľuďom, ktorí sa neboja jazdiť v náročnom, často mokrom teréne. Tento model kombinuje najlepšie vlastnosti fľaše Podium s ďalším prvkom - ochranou náustku. Bol určený na horské aktivity, pri ktorých nebudeme piť nápoj s blatom alebo inými nečistotami. Nebojíte sa mokrého terénu, dažďa a prachu? Fľaša Podium zo série Dirt je určená práve pre vás!

Značka Camelbak ponúka fľaše, ktoré sa hodia nielen na cyklistiku ale aj na iné aktivity, ako napríklad cestovanie, jóga alebo fitko. Pozrite si modely Eddy+ a Chute Mag!



Ostatné bidony na bicykel

Ak chcete zostať pri svojej obľúbenej značke, zvoliť minimalizmus alebo fľašu s logom cyklistického tímu určite si u nás nájdete to pravé! Sortiment Holokolo je dostatočne široký, aby vyhovel vašim individuálnym potrebám!

Ponúkame fľaše obľúbených značiek, ako sú Elite, Tacx a Castelli. Na rozdiel od bidonov Camelbak sú k dispozícii v objeme 500 ml a spĺňajú základné vlastnosti cyklistických fliaš.

Súčasný trh s bidonmi ponúka modely s rôznymi špecifikáciami a estetickými vlastnosťami. Dúfame, že vďaka prehladu sortimentu Camelbak a ďalších možností dostupných na Holokolo si budete môcť vybrať ideálny model pre vás!