Recenzie: Holokolo dresy očami blogerov

Tagy:
Recenzie: Holokolo dresy očami blogerov>

Nedávno sme nechali našich blogerov otestovať dresy Holokolo na vlastnej koži. Ako sa im v dresoch jazdilo? Prečítajte si celú recenziu, kde Daniela, Adrián a Stanley zhodnotili dizajn, materiál, strih, funkčnosť dresov a všetky vychytávky, ktoré dresy ponúkajú.

Široký výber farieb aj dizajnov

Daniela:

„Vybrať si iba dva dresy zo širokej ponuky štýlov a farieb nebolo nič jednoduché. Všetky dresy vyzerali na prvý pohľad veľmi elegantne a aj pri bližšom preskúmaní som nenašla žiadny, ktorý by sa mi vyložene nepáčil. Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla pre bieloružový dres Sporty Lady a čierny dres Rainbow LADY."

Adrián:

„Pred pár týždňami som dostal možnosť otestovať novinku z kolekcie Holokolo, a to krátky dres Rainbow v červenej farbe. V ponuke nájdete rôzne farebné prevedenia a na svoje si príde aj nežnejšie pohlavie. Mňa najviac zaujala práve červená."

Stanley:

„Nový pestrý dizajn dresov zaujme milovníkov cyklistiky na prvý pohľad. Trúfam si povedať, že sa dajú porovnať s dizajnom a vlastnosťami iných cyklistických značiek, až na jeden zásadný rozdiel. Dresy od Holokolo sú cenovo dostupnejšie. Ďalším bonusom kolekcie je, že Holokolo ponúka rovnaké dresy aj v dámskom strihu, čo určite poteší každú cyklistku. Ja som zvolil dres s krátkym rukávom Sparkle v modrej farbe. Na prvý pohľad ma zaujala kombinácia farieb, moderný viacfarebný dizajn a priliehavý materiál. "


Veľkosti pre každého

Daniela:

„Zvolila som si biely dres vo veľkosti XS a čierny vo veľkosti S, aby som mala istotu, že mi aspoň jeden z vybraných kúskov padne. Hoci som zvolila dve odlišné veľkosti, sedia oba dresy krásne na telo. Dres čiernej farby, pri ktorom som vybrala väčšiu veľkosť, je vytlačený na bielu látku, a tak voľba veľkosti bola správna, pretože natiahnutou látkou by mohla biela farba presvitať. Čo sa týka dresu bielej farby, tak tu bola voľba bežnej veľkosti ideálna. Rozdiely medzi veľkosťami však nie sú nijako zásadné, takže aj dres väčšej veľkosti nikde neodstáva a vyzerá dobre."

Adrián:

„Hneď po rozbalení som dres vyskúšal a veľkosť L sedela super. Meriam 190 cm a vážim 87 kg a podľa tabuľky veľkostí som si zvolil odporúčanú veľkosť dresu, ktorá sedela. Aj bežné oblečenie nosím vo veľkosti L, preto si myslím, že vybrať veľkosť nie je náročné. Dres sa dokonale prispôsobil mojej postave."


Ľahký a priedušný materiál za príjemnú cenu

Daniela:

„Materiál, z ktorého je dres vyrobený, je veľmi príjemný na dotyk, priedušný a ľahký. Za mňa tento dres úplne prevyšuje konkurentov v danej cenovej kategórii ako vzhľadom, tak materiálom."

Adrián:

„Už pri prvom dotyku som ostal príjemne prekvapený. Najviac ma prekvapila hmotnosť dresu, ktorá na dres tejto cenovej kategórie je naozaj nízka. Zo všetkých dresov, ktoré som mal doteraz možnosť vyskúšať, je tento dres najľahší. Takže pre tých, čo na bicykli počítajú každý gram, je jasnou voľbou. Materiál je kategória sama o sebe. Tenký a priedušný s dobrým odvádzaním potu, čo oceníte hlavne v letných horúčavách. Na sebe som ho vôbec necítil, za čo môže práve spojenie kvalitného, elastického, ľahkého materiálu a strihu, ktorý priľne na telo s milimetrovou presnosťou. Strih je z prednej strany trošku skrátený, čo sa mne osobne celkom páči, lebo to má taký profi look."

Stanley:

Dres ma na žiadnom mieste netlačil, nezarezával sa ani inak neprekážal. Skutočne ma veľmi prekvapil priliehavý, ľahký a vzdušný materiál. Dres dokonale odvádza pot, čiže som necítil, že na mne „stojí voda“. Dres z novej kolekcie Holokolo sa svojim dizajnom a vlastnosťami vyrovná aj iným „profi“ značkám, ale cenovo je oveľa dostupnejší pre hobby milovníkov cyklistiky, ktorí hľadajú kvalitné a moderné dresy v dostupnej cenovej kategórii. Hovorí sa, že „za málo peňazí veľa muziky“, čo v tomto prípade platí presne."


Vychytávky a detaily, ktoré ocenia začínajúci aj profi cyklisti

Daniela:

„Dres je ušitý presne podľa potrieb ženského tela, teda pekne priľne, ale nikde neškrtí. Silikónové zakončenie zaisťuje pohodlie pri jazde a ušetrí vás ťažkostí s vyhrňovaním dresu a odkrytého chrbta. Rukávy sú dlhšie, čo len podporuje celkovú aerodynamickosť a pohľadnosť dresu. Hoci sú dresy Holokolo až prekvapivo vydarené, je potrebné počítať aj s niekoľkými málo detailmi, ktoré by vás mohli pri používaní zaraziť. Prvým z nich je vyšší golier dresu. Tento bod je primárne otázkou osobného vkusu, ale v teplom počasí je vhodnejší dres s nižším golierom. Pri výbere treba myslieť na to, že všetky farby sú vytlačené na bielu látku, preto je potrebné pri tmavších odtieňoch zvoliť väčšiu veľkosť, aby dres aj po oblečení vyzeral dobre. Je potrebné si ale uvedomiť, že za cenu jedného dresu ako je napríklad Castelli alebo Alé, môžete mať aj 4 dresy Holokolo, ktoré poslúžia veľmi dobre a určite s nimi budete spokojní."

Adrián:

„Správne držanie dresu na tele zabezpečuje gumový lem z vnútornej strany. Na zadnej strane dresu nájdeme klasicky tri objemné vrecká, do ktorých sa vám zmestí výbava potrebná aj na celodenný výlet. Ja osobne som tam vozil mobil, náhradnú dušu, náradie, montpáky, sadu na lepenie a pár tyčiniek na doplnenie energie. Ešte by som rád podotkol, že som nič z toho na chrbte počas celej jazdy necítil. Po stranách vonkajších vreciek sú našité nenápadné, no za to v tme veľmi dôležité reflexné pásiky. Z prednej strany ma zaujali dva milé detaily. Prvým je okrúhla koncovka bežca na zipse pre jednoduché zapnutie alebo odzipsovanie. Druhý detail taktiež súvisí so zipsom, no ten má aj funkčné využitie. A tým je semišová nášivka na vrchu zipsu, ktorá prispieva k ešte lepšiemu odvádzaniu potu."

Stanley:

„Vďaka silikónovému zakončeniu sa mi dres nevysúval a pekne držal na svojom mieste, patenty na rukávoch lemujú ruky, preto človek nemá pocit, že niečo na ňom „veje“. Na zadnej strane dresu sa nachádzajú tri vrecká, dostatočne veľké, kde si viem predstaviť vložiť telefón, kľúče či pláštenku. Na drese sa nachádza viacero reflexných prvkov, vďaka ktorým bude cyklista dostatočne videný a zips má široké zakončenie bežca, čiže aj počas jazdy sa dá dres rýchlo rozopnúť či naspäť zapnúť. Osobne by som privítal silikónový pás na rukáve, čo môžete považovať za osobnú preferenciu."


O autoroch: 

Foto autora
Foto autora
Foto autora

Relatívne mladý človek z neveľkej obce pod Vysokými Tatrami, ktorý sa k cyklistike dostal vďaka ľuďom, ktorí mu skrížili cestu v živote. Cyklistike sa venuje vo svojom voľnom čase. V profesijnom živote sa venuje deťom na základnej škole a tiež hrá na basgitare a kontrabase v hudobnej skupine.