Neviete, čo si obliecť v tomto počasí? Adriánova recenzia vám pomôže

Tagy:
Neviete, čo si obliecť v tomto počasí? Adriánova recenzia vám pomôže>

Možno sa to nezdá, ale zima je ešte stále v plnom prúde. Je skvelé, že sa stále nájdu ľudia ktorí na šport nezanevrú ani počas tohto ročného obdobia. Pri športovaní v chladnom počasí, obzvlášť pri cyklistike zohráva veľkú úlohu výber správneho oblečenia. V dnešnom článku sa preto pokúsim zhrnúť moje postrehy a pocity z testovania novinky od HOLOKOLO, zimnej bundy WINTER 2IN1. Ako už názov napovedá, jedná sa o unikátny kúsok zložený z dvoch samostatných dielov oblečenia.

Bundu som dostal na testovanie v čase, keď teploty vonku boli ustálené pod 10°C, niektoré dni dokonca aj pod 0°C. Ideálne počasie na otestovanie vlastností zimnej cyklo bundy. Celkovo som s bundou WINTER 2IN1 prešiel na bicykli niečo málo cez 100km.

Materiál a strih

Meriam 185cm a vybral som si veľkosť L v čiernej elegantnej farbe. Bunda mi sedí presne a na bicykli ma nijako neobmedzuje. Čo sa týka materiálu, tak pri ňom by som sa chcel zastaviť, nakoľko práve voľba materiálu podľa mňa predstavuje to, prečo by ste si mali práve túto bundu kúpiť. Ako je aj uvedené na stránke Holokolo pri popise bundy, tak jej vrchná časť je zložená z 3 vrstvového laminátu odolného voči vetru. Práve táto vlastnosť ma prekvapila najviac. Samozrejme v pozitívnom slova zmysle.

Prvú jazdu s bundou som absolvoval keď sa teplota vonku pohybovala okolo 0°C a fúkal celkom silný protivietor. Za ten čas čo sa venujem cyklistike som mal na sebe niekoľko desiatok dresov a zimných búnd, no žiadna z nich nebola odolná voči vetru tak ako bunda WINTER 2IN1. Počas celej cesty späť domov, keď bol vietor najsilnejší, som ani na sekundu nepocítil chlad a vrch tela som mal po celý čas v teple. Materiálu preto nemám čo vytknúť.

Strih bundy je trocha špecifický. Odnímateľná vesta ktorá je súčasťou bundy je pripevnená pomocou zipsu. Celkovo to však na funkčnosti nijako neuberá a strih bundy je tak skôr viac univerzálnejší a teda určený aj na iné zimné športy než len na cyklistiku. Cyklistické prvky sú však na bunde viditeľné vo forme zadných vreciek alebo pogumovanej koncovej časti pre lepšie držanie na tele. Príjemne ma prekvapili aj elastické vnútorné manžety na rukávoch ktoré po nasadení rukavíc zabránia akémukoľvek preniknutiu studeného vzduchu.

Vychytávky

Zvýšenú bezpečnosti zaručuje široký reflexný pás na hornej časti rukáva ktorý je umiestnený na ľavej ruke, a teda bližšie k potenciálne blížiacim sa autám. Funkčnosť podporujú aj vrecká ktoré sa okrem troch zadných nachádzajú aj na prednej strane po bokoch a jedno náprsné vrecko. Golier je vysoký a z vnútornej strany potiahnutý flisom, ktorý udrží krk v teple.

Zhrnutie

Celkovo bunde WINTER 2IN1 nemám čo vytknúť, a podľa mňa predstavuje kvalitný kúsok športového oblečenia. Cena tejto novinky je o niečo vyššia, no v porovnaní s bundami od iných výrobcov je stále o niekoľko desiatok, v niektorých prípadoch aj stoviek eur lacnejšia. Kvalitné spracovanie a možnosť využitia aj na iné športy robia bundu WINTER 2IN1 kúskom ktorý by nemal chýbať vo vašom zimnom športovom šatníku.