Le Col: 5 dôvodov, prečo vám táto značka pomôže zvýšiť výkon

Tagy:
Le Col: 5 dôvodov, prečo vám táto značka pomôže zvýšiť výkon>

Našu ponuku sme nedávno doplnili o nové produkty britskej značky Le Col. Tá ponúka ako cyklodresy a nohavice, tak aj kvalitné doplnky. Poďme sa spoločne pozrieť tejto značke trochu na zub. Pre koho sa hodí, čo od nej očakávať a prečo sa oplatí zaradiť Le Col do vášho cyklošatníka?

1. Talianska kvalita

Značka Le Col sa zrodila z úsilia profesionálneho jazdca vytvoriť najlepšie cyklistické oblečenie, ktoré podporí váš výkon. Značku založil bývalý britský cyklista Yanto Barker, ktorý na vlastnej koži všetok použitý materiál otestoval a dotiahol ho k dokonalosti.

Vďaka skúsenostiam odborníka prináša značka prepracované detaily a teraz sa neustále ďalej vyvíja a testuje nové produkty. Výrobná továreň značky Le Col sa navyše nachádza v Taliansku, ktoré je nielen vo svete cyklistiky symbolom pre záruku kvality.


2. Ideálna výbava do horúcich letných dní

Dresy Le Col sa vyznačujú svojou ľahkosťou a priedušnosťou, a tak sú do horúceho letného počasia ako stvorené. Navyše vôbec nebráni v pohybe vďaka tkanine, ktorá je elastická do štyroch smerov a strih je zároveň voľný tak, aby neznepríjemňoval dlhé jazdy. Na dlhé dni v sedle odporúčame napríklad dres Hors Category Jersey II. Využijete ho aj počas chladnejších dní v kombinácii s návlekmi na ruky a vestou.


3. Recyklácia ako cesta k udržateľnosti

V ponuke značky Le Col nájdete aj dresy Pro Eco, ktoré sú vyrobené výhradne z recyklovaných priadzí spracovaných do materiálu Lycra, ktorý ponúka rovnakú priedušnosť, odvod vlhkosti a podporu rovnako ako menej udržateľné alternatívy.

Vďaka silikónovému zakončeniu na spodnom okraji a rukávoch drží dres bez problémov na svojom mieste. Dres je zakončený zipsom YKK po celej dĺžke anájdete na ňom tri zadné vrecká. Nechýba ani ďalšie vrecko na zips, ktoré je odolné voči poveternostným vplyvom.

4. Do dažďa bez obáv

Hľadáte kvalitný nepremokavý dres? Dres Pro Rain pre vás bude tou pravou voľbou. Tento kúsok sa zrodil v rámci WorldTour a bol vyvinutý pre intenzívne preteky v teplejších vlhkých dňoch. Udrží vás v suchu a navyše je priedušný a ľahký. Na bokoch dresu sa nachádzajú strečové panely, ktoré umožňujú ďalšie vetranie. Dres je vybavený vodeodolným predným zipsom, natlačenými reflexnými logami a tromi zadnými vreckami s reflexným prúžkom.

5. To najlepšie pre pretekárov

Potrpíte si na prémiový materiál, ktorý zvládne aj tie najrýchlejšie preteky? Potom by sme vám odporučili dres Pro Aero, ktorý bol počas výroby testovaný vo veternom tuneli aj na pretekoch najvyššej úrovne.

Značku Le Col si obľúbili profesionáli zo sveta cyklistiky po celom svete. Bradley Marc Wiggins, bývalý profesionálny cestný a dráhový cyklista, vyhlásil, že „Le Col je najlepšie výkonnostné cyklistické oblečenie na trhu.” Le Col dokonca navrhol vlastnú kolekciu Le Col by Wiggins.

Vďaka strategicky umiestneným tkaninám na rukávoch a vpredu tento dres funguje tak, aby potláčal vzduch a znižoval odpor. Opäť nechýbajú ani silikónové lemy na rukávoch a v páse. Laserom vyrezávané reflexné prvky na zadnej strane dresu poskytujú viditeľnosť na ceste. Na drese opäť nájdete tri zadné vrecká.

Tip: Tento dres má profesionálny súťažný strih. Ak hľadáte mierne voľnejší strih, odporúčame zvoliť iný dres od značky Le Col alebo si vybrať väčšiu veľkosť (čo však ovplyvní jeho aerodynamické výhody).