Bezpečnosť na bicykli: 5 dôvodov, prečo si vybrať POC

Tagy:
Bezpečnosť na bicykli: 5 dôvodov, prečo si vybrať POC>

Keď sa povie bezpečnosť na bicykli, mnohým z vás sa ako prvá vybaví švédska značka POC, ktorá ponúka nielen exkluzívne cyklistické vybavenie, ako sú prilby, chrániče alebo okuliare, ale aj vlastné moderné cyklistické oblečenie. V čom je POC taký jedinečný a prečo sa oplatí investovať do tejto značky?

1. Technológia MIPS - najbezpečnejšie prilby v našej ponuke



Hoci cyklistické vybavenie POC určite nie je najlacnejšie, jeho kúpou získate naozaj kvalitné a bezpečné príslušenstvo, ktoré vám môže dokonca zachrániť život. 

Značka POC sa spája najmä s prilbami, ktoré sa vyrábajú s použitím moderných technológií a sú synonymom bezpečnosti. Jedným z dôvodov, prečo sú prilby POC vo svete cyklistiky vychvaľované, je použitie systému MIPS®.

Systém MIPS® poskytuje zvýšenú ochranu v určitých typoch prilieb. Systém vlastne funguje ako akési odpruženie prilby, ktoré výrazne znižuje rotačné sily a zabraňuje ich prenosu až do mozgu. 

2. Čip, ktorý vám môže zachrániť život



Vedeli ste, že vybrané prilby POC sú navrhnuté tak, aby v prípade nehody umožnili záchranárom čo najrýchlejšie pomôcť? Ak ste fanúšikom jazdy na bicykli v náročnom teréne a nezastaví vás ani divoká príroda, tieto prilby budú pre vás to pravé.

Vybrané prilby obsahujú čip NFC Medical ID, ktorý uchováva dôležité informácie o cyklistovi a je okamžite dostupný na mieste nehody. Svoj zdravotný profil aj kontaktné údaje môžete nahrať priamo do prilby. 

Navyše vďaka reflektorom RECCO® zabudovaným v zadnej časti prilby vás záchranári v prípade úrazu rýchlo a ľahko nájdu, nech ste kdekoľvek. 

3. Okuliarové šošovky vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Carl Zeiss



Hľadáte ostrý, jasný pohľad a sofistikovaný dizajn? Okuliare POC sú vybavené vysokokvalitnými šošovkami Clarity vyvinutými v spolupráci s poprednou spoločnosťou v optickom priemysle Carl Zeiss. Zlepšujú výhľad, jasne vidíte všetky nerovnosti na ceste a umožňujú periférne videnie. 

Okuliare majú odolný rám, ktorý sa pri páde nepoškodí. Vynikajú svojou ľahkou konštrukciou. V niektorých typoch okuliarov nájdete na nožičkách a nosníku hydrofilnú gumu. Vďaka tomu sa okuliare takmer nehýbu z tváre a zostávajú na svojom mieste aj pri potení alebo daždi. Netreba dodávať, že vysoká ochrana pred UV žiarením je samozrejmosťou pri všetkých typoch okuliarov POC. 


4. Chrániče, ktoré sa vám prispôsobia

Okrem obľúbených prilieb a okuliarov ponúka spoločnosť POC aj veľmi pohodlné chrániče. Tie sú prispôsobené tak, aby s telesnou teplotou mäkli, ale pri náraze okamžite stvrdli a absorbovali náraz. 

Chrániče používajú inteligentný 3D tvarovaný materiál VPD. Zároveň odvádza pot a vlhkosť. Chrániče sú 3D tvarované tak, aby sa dokonale prispôsobili kolenu.

5. Ultramoderný a sofistikovaný dizajn



Hľadáte moderný a pútavý dizajn? Všetky doplnky POC sú navrhnuté tak, aby si z nich mohol vybrať aj ten najnáročnejší cyklista. Značka POC je známa nielen príslušenstvom, ako sú prilby, chrániče a okuliare, ale aj vlastným cyklistickým oblečením

V našom e-shope si môžete pozrieť ponuku nových dresov s krátkym a dlhým rukávom. Dresy sú vyrobené z funkčného sieťovaného materiálu, ktorý odvádza pot, čo oceníte najmä v lete. Pre maximálne pohodlie je zadná časť dresu predĺžená a dres má silikónovú úpravu a elastickú manžetu.