5 dôvodov, prečo si so značkou CamelBak užijete jazdu naplno aj v lete

Tagy:
5 dôvodov, prečo si so značkou CamelBak užijete jazdu naplno aj v lete>

Tropické letné dni, teploty, v ktorých sa vám nechce namáhať (nieto ešte vyraziť na dlhú jazdu na bicykli) lákajú skôr k poriadnemu schladeniu v bazéne a sladkému ničnerobeniu. Ako si užiť leto na bicykli aj v tých najvyšších teplotách? Vyskúšajte značku CamelBak, ktorá vás v lete nenechá v štichu.

1. Hydratácia na bicykli nebola nikdy jednoduchšia

Trápi vás, že vám na bicykli občas chýba dostatok tekutín a po skončení jazdy sa cítite skoro zničení vyčerpaním? Na správnu hydratáciu myslel sám zakladateľ americkej značky CamelBak. Všetko začalo na cyklistických pretekoch na 100 míľ HotterN' Hell v Texase v roku 1988. Ako už sám názov pretekov vypovedá, účastníci sa stretávali s poriadnymi horúčavami.

Jeden z pretekárov, Michael Eidson, sa rozhodol hydratáciu v letných mesiacoch vyriešiť svojim originálnym spôsobom. Pretože pracoval ako civilný záchranár, požičal si infúzny vak zo sanitky, ktorý doniesol priamo na preteky. Ten naplnil vodou, umiestnil ho do zadného vrecka dresu, hadičku si prehodil cez rameno a pripevnil si ju na dres štipcom na bielizeň. Ostatní pretekári z neho v tom čase síce možno mali srandu, ale zároveň sa tak zrodil nový nápad, ako inovovať cyklistické vybavenie.

Značka CamelBak dodnes predáva cyklistické vaky na vodu v špičkovej kvalite. Ako cyklista tak nemusíte za jazdy zastavovať alebo púšťať riadidlá, keď sa práve potrebujete napiť. CamelBak si tak obľúbili nielen cyklisti, ale aj bežci na lyžiach, horolezci alebo vysokohorskí turisti.


2. Vodný vak namiesto fľaše na vodu

Nech už vás čaká akékoľvek cyklistické dobrodružstvo, s CamelBak si môžete dopriať naozaj prvotriednu hydratáciu. Do batohov tejto značky je možné ľahko umiestniť vodný vak s objemom 2 litre a vďaka špeciálnej hadičke tak dopĺňať tekutiny priamo za jazdy.

Vodný vak Crux dodáva o 20% viac vody na jeden dúšok, má ergonomickú rukoväť na ľahšie plnenie a páčku na zapínanie a vypínanie, vďaka ktorej ľahko predídete úniku vody. Ventil sa po každom pití sám utesní, čím sa eliminuje nepríjemné kvapkanie. Tento vodný vak navyše prešiel náročnými záťažovými testami a neobsahuje zlúčeniny BPA, BPS a BPF, ktoré môžu mať negatívne účinky na zdravie.

Technológia Hydroguard™ taktiež zabraňuje rastu baktérií v nádržke a hadičke.

3. Batoh, kam sa zmestí naozaj všetko

Snívate o perfektnom batohu, kam sa zmestí všetko vaše vybavenie na bicykel, desiaty, voda a mnoho ďalšieho? Značka CamelBak ponúka hneď niekoľko druhov batohov s nadštandardným úložným priestorom.

Napríklad obľúbený batoh M.U.L.E.® sa pýši perfektnou veľkosťou a má inteligentné možnosti úložného priestoru s ľahko dostupným vreckom na ďalšiu vrstvu oblečenia alebo mokrú bundu po daždivom dni. Nájdete na ňom aj odnímateľný stabilizačný popruh pre väčšiu flexibilitu a pohodlie.

Ďalším kľúčovým doplnkom je Magnetic Tube Trap™, ktorý funguje ako magnetický zachytávač hadičky vodného vaku od CamelBak. Chrbtový panel Air Support™ vyrobený z veľmi ľahkého materiálu s maximálnym vetraním vás udrží v pohodlí po celú dobu jazdy.

Pokiaľ hľadáte čo najľahší batoh, odporúčame zvoliť batoh Classic Light (objem 4 l) alebo Rouge Light (objem 7 l).

Ruksak LOBO™  zasa navyše ponúka integrovaný organizér náradia, aby ste na cestách boli pripravení naozaj na všetko.

A pokiaľ zháňate takmer “bezodný” batoh M.U.L.E.® COMMUTE s objemom 22 l bude pre vás tou najlepšou voľbou.


4. Prémiové cyklistické fľaše pre deti i dospelých

Okrem batohov od CamelBak v našej ponuke nájdete aj cyklistické fľaše. Cyklistická fľaša EDDY® + FILTERED vyniká svojim filtrom na vodu. Nech už sa teda pohybujete kdekoľvek, vodu si môžete ihneď jednoducho prefiltrovať.

Voda prechádza dvoma samostatnými stupňami filtrácie – filter z dutých vlákien odstraňuje baktérie, parazity a mikroplasty a iónový výmenný filter redukuje olovo, chlór a ďalšie nežiaduce chemikálie.

Hlavná nádoba je vyrobená z vysoko odolného a ľahkého plastu Tritan™ Renew, ktorý je vyprodukovaný z 50% z recyklovaného materiálu. Je odolný voči zápachu a škvrnám a neobsahuje nebezpečné zlúčeniny BPA, BPS a BPF.

Ďalšie prémiové cyklistické fľaše hneď v niekoľkých farebných prevedeniach sú skonštruované tak, aby bezpečne zapadli do rôznych košíkov na fľaše. Ľahko sa stláčajú a vy tak s oveľa menšou námahou prijmete viac tekutín. V ponuke nájdete dokonca aj detské fľaše, ktoré svojim dizajnom potešia tých najmenších. Ani tieto fľaše neobsahujú nebezpečné zlúčeniny BPA, BPS a BPF.

5. Vyrobené z recyklovaných materiálov bez nebezpečných chemikálií

Pokiaľ vám nie je ľahostajné životné prostredie a potrpíte si na výrobu bez nebezpečných chemických látok, výbava od CamelBak je tou správnou voľbou. Ruksaky CamelBak získali zlatý odznak udržateľnosti Repurpose, ktorý potvrdzuje, že bolo vybavenie vyrobené z recyklovaných materiálov, s použitím bezpečnejších chemikálií a navrhnuté tak, aby sa chránili zdroje a znižovalo sa množstvo jednorazových materiálov.